MI Consultancy ondersteunt Haaglanden Kliniek bij digitaliseringsslag

woensdag 04 december 2013, Tijd 8:42 uur

Haaglanden Kliniek streeft naar een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering. De kliniek kiest er daarom voor om de planning en financiële administratie te optimaliseren. Het zorginformatiesysteem NeoZis levert hieraan een belangrijke bijdrage.

De volledige automatisering van Haaglanden Kliniek wordt voortaan beheerd met NeoZis. Een overzichtelijk en functioneel systeem, waarmee de zorgplanning, het elektronische patiëntendossier (EPD) en de financiële administratie wordt gevoerd. Een dergelijk systeem is essentieel voor het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige zorg.

Met NeoZis Zorgplanning beheert Haaglanden kliniek de complete zorgagenda. De gebruiksvriendelijke architectuur, de schaalbaarheid van het systeem en de mogelijkheid om meerdere agenda’s tegelijk in te zien zijn grote voordelen van het werken met NeoZis. Haaglanden Kliniek kan door de uitgebreide mogelijkheden haar cliënten persoonlijker, sneller en beter van dienst zijn.

Naast een eersteklas planningsysteem is een goed functionerende financiële administratie onmisbaar voor een efficiënte bedrijfsvoering. Met NeoZis Financieel automatiseert Haaglanden Kliniek de gehele DOT/DBC-administratie en facturatie.

Aan de invoering van NeoZis is een zorgvuldige voorbereiding voorafgegaan. De karakteristieke aanpak van MI Consultancy, waarbij nauw wordt samengewerkt met de gebruikers, is ook bij deze implementatie gehanteerd. In overleg met MI Consultancy heeft Haaglanden Kliniek aangegeven wat de behoeften zijn, welke functionaliteit het NeoZis EPD moet bevatten en wat de zorginstelling in de toekomst graag wil. Het EPD is inmiddels gereed voor productie en is volledig afgestemd op de bestaande zorgprocessen in de kliniek.

De Haaglanden Kliniek/Nederlands Centrum Plastische Chirurgie is een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkend zelfstandig behandelcentrum in Den Haag op gebied van plastische chirurgie en huidtherapie.

Bron: MI Consultancy BV
Auteur: redactie Zuster Jansen

Lees meer bij Zuster Jansen