Landelijk Congres Zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking

donderdag 08 januari 2015, Tijd 14:19 uur

Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder en krijgen dus ook te maken met typische ouderdomsproblemen als een verhoogd risico op vallen, zintuiglijke problemen, maar ook dementie. Echter, bij mensen met een verstandelijke beperking zet de ouderdom op een jongere leeftijd in en verloopt het verouderingsproces bovendien sneller. Door cognitieve, lichamelijke en sociaal-emotionele beperkingen zijn ze extra kwetsbaar. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld moeilijker uiten. Dit alles vereist specifieke kennis van de zorg voor oudere mensen met een verstandelijke beperking.

Hoe kan de zorg inspelen op de ouder wordende cliënten in de VGZ? Deze vraag staat centraal tijdens het Landelijk Congres Zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking. Het congres wordt georganiseerd door StudieArena i.s.m. MEE Nederland, Kansplus en V&VN Verstandelijk Gehandicaptenzorg en vindt plaats op 2 april 2015 in De Werelt in Lunteren.

In het programma delen vooruitstrevende gastsprekers hun praktijkervaringen. U kunt uw eigen programma samenstellen uit 18 inspirerende en praktische workshops. Dit congres is bedoeld voor zorgprofessionals, managers en beleidsmakers in de VGZ. Het programma is ook interessant voor professionals uit de ouderenzorg, die steeds vaker te maken krijgen met cliënten met een verstandelijke beperking.

Tijdens dit congres delen vooruitstrevende gastsprekers hun praktijkervaringen. Deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen uit 18 inspirerende en praktische workshops. Dit congres is bedoeld voor zorgprofessionals, managers en beleidsmakers in de VGZ. Het programma is ook interessant voor professionals uit de ouderenzorg, die steeds vaker te maken krijgen met cliënten met een verstandelijke beperking.

Het complete congresprogramma staat op: www.studiearena.nl

Geplaatst door: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Bron: Studiearena