Dermatologiepraktijk De Terp kiest voor NeoZis

dinsdag 04 maart 2014, Tijd 7:43 uur

Dermatologiepraktijk De Terp uit Capelle a/d IJssel tekent een contract met softwareleverancier MI Consultancy. De kliniek start daarmee een grote digitaliseringsslag die de kwaliteit van het ZBC voor de toekomst garandeert.

 Woensdag 26 februari bekrachtigden De Terp en MI Consultancy de samenwerking met een handtekening. De praktijk gaat instellingsbreed met het zorginformatiesysteem NeoZis werken. Directrice Marijke Schulten vertelt: “Aan ons huidige systeem ontbrak onder meer de mogelijkheid om recepten digitaal aan te maken en te versturen. NeoZis blijkt gelukkig een modernere configuratie aan te bieden. Door meerdere malen “proef te draaien” hebben wij  veel vertrouwen in NeoZis gekregen.”

 Het zorgproces geautomatiseerd

Zelfstandig Behandelcentrum De Terp is gespecialiseerd in het behandelen van alle huid-, haar-, geslacht- en nagelaandoeningen op zowel medisch als cosmetisch vlak. Om de kwaliteit van de behandelingen te waarborgen kiest het ZBC voor NeoZis. Met dit informatiesysteem integreert de praktijk haar zorgplanning, patiëntregistraties (EPD) en de financiële administratie. Het gehele zorgproces wordt op deze manier geautomatiseerd en geoptimaliseerd, van patiëntinschrijving tot financiële afhandeling.

Gebruikers zijn de basis

“De opdracht is ontstaan op basis van meerdere gesprekken en een uitgebreide kennismaking. Gebruikers hebben het systeem in alle rust kunnen bekijken en ervaren. Medewerking van de gebruikers is de basis. MI Consultancy ziet een plezierige en langdurige samenwerking vol vertrouwen tegemoet”, aldus Cees Kreuning, sales consultant bij MI Consultancy. 

Live met NeoZis

De kliniek gaat medio 2014 volledig live met het nieuwe zorginformatiesysteem. Door de flexibiliteit en het korte implementatietraject van NeoZis is snelle invoering mogelijk.

Geplaatst door: Karel de Vries, Redactie Zuster Jansen

Lees meer bij Zuster Jansen